#1 2014-11-16 13:46:38

SL142

http://s10.ifotos.pl/img/button-3p_wpqnppr.png

Punktów :   
Status (niczym na fb): Wykolejony.
Zainteresowania: Informatyka, psychologia

Czym jest przyjaźń?

Zapewne każdy ich ma - mniej lub więcej, ale każdy człowiek posiada osobę, która jest dla niego ważna, może jej zaufać, liczyć na jej pomoc, wsparcie. Nie chodzi tutaj o rodzinę, lecz o przyjaciół. Kim dla was jest przyjaciel albo czym jest przyjaźń?

Dla mnie przyjaciel jest osobą, która wykazała się bezinteresownością w moim życiu. Co prawda może zrobić to każda osoba, ale przyjaciel jest kimś, kto robi to z chęcią, nie olewa drugiej osoby w trudnej sytuacji życiowej, próbuje pocieszyć tę osobę w miarę możliwości, udziela rad, pozwala poświęcić sobie dużo czasu na kontakt i na wspólne rozmowy. Nie mam jakiejś wielkiej gromady, ale kilku mi wystarczy. Nie jestem jakimś ufnym człowiekiem (wręcz nieufnym), aczkolwiek z taką osobą mogę swobodnie pogadać o czymś nie mając tej niepewności, iż zostanę wyśmiany.

Co cenię w takich ludziach? Szczerość, otwartość, bezinteresowność, poświęcenie i poczucie humoru, by te chwile były zawsze radosne. Póki co moje sytuacje się nieco wahają (niektóre muszę trochę odbudować), ale myślę, że z czasem wszystko się naprawi.

Tak więc, kim są dla was wasi przyjaciele? Co cenicie u takich ludzi? Dużo ich macie? Jeżeli chcecie to możecie napisać, kto nim jest (ja nie muszę pisać, oni sami wiedzą ;) ).

W razie problemów z forum proszę pisać na PW lub na GG.

Zapytaj mnie!

#2 2014-11-16 14:45:12

Azazel

http://s2.ifotos.pl/img/buttonpng_wpqaean.png

Punktów :   
Status (niczym na fb): Nie jestem tylko istotą
Zainteresowania: Programista,Grafik,Skrypter

Re: Czym jest przyjaźń?

Heh...2 :3 Szczerość dobrość zaradność wierność

Upuszczę ci krwi.

Stopka forum

RSS